Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Adrian Jigău va fi alături de elevii din Zădăreni

Adrian Jigău va fi alături de elevii din Zădăreni

Anul 2018 începe cu noi acțiuni în luna ianuarie, la Arad, în cadrul Programului Național “Campionii...

Daniela Dodean-Monteiro ia startul la Openul Ungariei

Daniela Dodean-Monteiro ia startul la Openul Ungariei

Budapesta găzduiește în această săptămână Openul Ungariei la tenis de masă, etapă din circuitul Pro ...

Marius Copil a fost învins, în primul tur la Australian Open

Marius Copil a fost învins, în primul tur la Australian Open

Tenismanul Marius Copil a fost învins de francezul Gilles Simon, cu 7-5, 6-4, 6-3, în primul tur de ...

Haristiade și Codrean au țintit primul loc la București

Haristiade și Codrean au țintit primul loc la București

Pistolarii Casian Codrean și Daria Haristiade - laureați ai anului trecut în tirul românesc - au con...

Irina Rus e medaliată cu bronz la Cupa României

Irina Rus e medaliată cu bronz la Cupa României

Irina Rus, jucătoare de tenis de masă legitimată la CS Municipal Arad, a cucerit medalia de bronz la...

 • Adrian Jigău va fi alături de elevii din Zădăreni

  Adrian Jigău va fi alături de elevii din Zădăreni

  Miercuri, 17 Ianuarie 2018 13:57
 • Daniela Dodean-Monteiro ia startul la Openul Ungariei

  Daniela Dodean-Monteiro ia startul la Openul Ungariei

  Marţi, 16 Ianuarie 2018 12:29
 • Marius Copil a fost învins, în primul tur la Australian Open

  Marius Copil a fost învins, în primul tur la Australian Open

  Luni, 15 Ianuarie 2018 10:11
 • Haristiade și Codrean au țintit primul loc la București

  Haristiade și Codrean au țintit primul loc la București

  Luni, 15 Ianuarie 2018 10:03
 • Irina Rus e medaliată cu bronz la Cupa României

  Irina Rus e medaliată cu bronz la Cupa României

  Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:49

35 de ani de la înfiintare Clubul Sportiv Municipal Arad

Scris de: admin
  Miercuri, 10 Decembrie 2008

S-a format ca o necesitate generata de transformarile din România deceniilor 7 si 8, în principal ca efect a Legii nr. 29/ 1967 privind activitatile de educatie fizica si sport. Aceasta lege care redefineste strategia sportiva din tara noastra în perioada mai sus amintita, este un exemplu clar în care vointa Centrului, sub bagheta politicului a eficientizat domeniul sportului, în principal cel de performanta si mare performanta.

Acumularile aparute în acest domeniu de activitate, exprimate prin numarul mare de asociatii si cluburi sportive subordonate diverselor departamente si ministere, au provocat printre altele, o criza privind personalul calificat necesar promovarii sportului de mare performanta capabil sa reprezinte corespunzator România în competitii internationale oficiale.

O solutie inspirata a fost ideea concentrarii fortelor locale, cu potential în structuri sportive reprezentative, sub supravegherea competenta a consiliilor judetene pentru educatie fizica si sport, organisme cu sarcini precise în dezvoltarea educatiei fizice si sportului, mai ales dupa reorganizarea teritoriala pe judete din 1968.

Un pas important în cristalizarea structurilor sportive moderne îl constituie Hotarârea nr. 733/ 1972 a Biroului Consiliului National pentru Educatie Fizica si Sport, care aproba înfiintarea a sase cluburi sportive printre care unul la Arad, sub denumirea de Club Sportiv Arad. Aceasta actiune concreta, îndrazneata si binevenita, nominalizeaza initial pentru acest club un numar de cinci sectii: atletism, box, lupte, gimnastica si tir. Cu aceasta ocazie, se hotaraste transferarea neconditionata pâna la sfârsitul anului a sportivilor, antrenorilor si a bazei materiale de la cluburi aradene, în gestiunea si patrimoniul Clubului nou înfiintat, inclus deocamdata în schema de personal a Consiliului Judetean pentru Educatie Fizica si Sport Arad.

Imixtiunea Consiliului Judetean pentru Educatie Fizica si Sport Arad, organizatie cu sarcini de control si îndrumare si mai putin de „productie”, provocata în principal de ambiguitatea regulamentelor de organizare si functionare a celor doua organizatii, a fost imediat sanctionata de Consiliul National pentru Educatie Fizica si Sport. Acesta, la propunerea organelor locale aradene, pune în drept prin Hotarârea nr. 924/ 26.07.1973, noile intentii de dezvoltare a activitatii sportive de performanta în municipiul Arad, hotarând constituirea si functionarea Clubului Sportiv Arad ca unitate cu personalitate juridica în conditiile legii, cu buget propriu. Totodata se specifica clar pentru prima oara, baza materiala transferata: sala sporturilor, sala de gimnasica, sala de tenis de masa, poligonul de tir, pista de atletism – cu întregul inventar din partea Consiliului Judetean pentru Educatie Fizica si Sport Arad – în patrimoniul Clubului Sportiv Arad.

Aparut în urma unor actiuni dure, impuse pe scheletul fostului Club Sportiv Orasenesc, Clubul Sportiv Arad este efectul vointei comunitatii aradene, care si-a dorit prezenta unei structuri sportive moderne, organizatie care sa concentreze valorile locale sportive, care sa aiba un management activ, coerent, competent si eficient. Aceasta comanda, a necesitat oameni noi cu o gândire logistica si capacitate organizatorica corespunzatoare.

În scurt timp, Clubul va deveni o structura sportiva reprezentativa, care va fi cunoscuta pe plan national si international.

Sus