Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Andrei Gag, în cantonament la Arad: “Mă pregătesc de Mondiale”

Scris de: C.S.
    Vineri, 21 Aprilie 2017

Andrei Gag, cel mai bun sportiv arădean al anului trecut şi atletul numărul 1 în România în 2016, se află în această perioadă în cantonament la Arad, unde pune accent în special pe pregătirea fizică.

Gag îşi desfăşoară antrenamentele pe stadionul “Gloria”, pentru a acumula cât mai mult în vederea principalei competiţii a acestui an, Campionatele Mondiale în aer liber, din Londra, programate în luna august. Campion naţional de sală în proba de aruncarea greutăţii, medaliat cu bronz balcanic şi al şaptelea la Cupa Europei de iarnă din Spania, sunt principalele rezultate ale începutului de an. Cea mai bună aruncare a sa în 2017 e 19,95 metri, în Gran Canaria, la Cupa Europei. Gag explică debutul de sezon competiţional: “A fost un început de an ceva mai greoi, dar mă aşteptam pe undeva la asta, pentru că nu am reuşit să-mi fac în toamna anului trecut toţi paşii în pregătire. După Jocurile Olimpice am decis să pun sănătatea pe primul plan, mi-am rezolvat problemele de sănătate, m-am tratat şi astfel, nu am avut timp suficient pentru a pregăti sezonul de iarnă. Am decis să merg din inerţie la primele competiţii din acest an. Sunt în cantonament la Arad, unde mai stau două săptămâni. Mă simt bine, totul decurge conform planului, fac în special pregătire fizică ”, ne-a declarat atletul de la CSM Arad.

Baremul pentru Londra: 20,50 metri

Până la Mondialele din 4-13 august, Andrei Gag va mai participa la alte competiţii, cum ar fi Grand Prix-uri sau diferite turnee internaţionale, plus Campionate Naţionale: “Prima competiţie e pe 20 mai, la Halle, în Germania. Urmează apoi concursuri intermediare, în special Grand Prix-uri sau în ţară, Campionate Naţionale. Targetul meu e 20,50 metri, baremul pentru Mondiale!”, încheie Gag, decis să performeze la Londra.

 

 

Sus