Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Atleții se pregătesc de startul sezonului de primăvară

Scris de: C.S.
    Miercuri, 07 Martie 2018

Debutul sezonului atletic de primăvară a fost amânat din cauza condițiilor meteo, astfel că Naționalele de aruncări lungi, de la București, se vor desfășura la sfârșitul acestei luni, mai exact în perioada 21-23 martie, tineret și seniori, respectiv 24-25 martie, copii și juniori.

Aradul va fi reprezentat în capitală de o serie de sportivi, ce aparțin de CS Municipal, CS Universitatea și CSS Gloria: Raul Rusu și Denis Both, care au dublă legitimare CSM Arad - CSU Arad, vor concura la seniori și tineret, în proba de aruncarea suliței, la juniori II îi avem pe Andrei Cîmpan, CSM Arad, la disc și ciocan și pe Andrei Severin, de la CSS Gloria, la suliță. La juniori III vor concura Andrei Mondeck, disc și ciocan și Erika Zaharia, la suliță, ambii de la CSS Gloria. În fine, avem și câțiva copii talentați, dintre care îi pot aminti pe Vannessa Oriaku, nigeriancă de origine, la suliță sau Mihai Motorca, disc și ciocan. Cam toți pot obține medalii, cu un plus pentru cei mari, sunt sportivi talentați, de la care avem așteptări”, ne-a declarat profesorul Constantin Miclea.

Goana după medalii, la aruncări lungi

Atleții de la CS Municipal și CSS Gloria sunt pregătiți de Constantin Miclea, respectiv Zoltan Szabo. Obiectivele pe 2018 sunt legate în special de evoluțiile sulițașilor Raul Rusu și Denis Both, care pot emite pretenții la calificări în competiții internaționale: „Nu vreau să ne avântăm în declarații legate de obiective îndrăznețe. Mai întâi să vină rezultatele bune pe plan național, Raul să se deblocheze și să arunce 78-80 de metri și apoi vorbim și de Europene și Mondiale. Momentan, ne putem propune doar să ajungem la Balcanice. Cel mai bun rezultat al său rămâne acel 75,89 metri, de acum trei ani, dar trebuie să progreseze și să demonstreze că are potential de creștere”, mai spune Miclea.

Pregătiri intense pentru Grand Prix!

Altfel, se fac încă de pe acum pregătiri pentru Grand Prix-ul de aruncări lungi din 5 mai, programat pe stadionul Gloria din Arad. Arena din centrul municipiului va găzdui în primăvara acestui an o nouă competiție internațională majoră, după ce acum doi ani se desfășura, tot aici, Cupa Europei, concurs unde arădeanul Andrei Gag cucerea aurul continental în proba de aruncarea greutății: „Am și făcut proiect la Consiliul Local, pentru a ne susține financiar în vederea acestei foarte importante competiții pentru Arad. Vom invita și cluburi din Ungaria și Slovacia, deci am putea avea participare internațională.Vrem să ne achităm cât mai bine de organizare, mai ales că avem deja în spate experiența unor astfel de întreceri europene”, conchide Constantin Miclea.

Sus