Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Gimnastele de la ritmică încep anul la Budapesta

Scris de: C.S.
    Miercuri, 07 Februarie 2018

„FIG XVI International Gracia Fair Cup” e primul concurs oficial din 2018, la care vor concura gimnastele secției de ritmică de la CS Municipal Arad.

După o primă verificare la lot (foto), sportivele pregătite de Daniela Chiriac și Tatiana Novikova se pregătesc de competiția din capitala Ungariei (16-18 februarie): „Va fi un prim turneu internațional în acest an, unde vom participa cu câteva fete. Avem mult de muncă, pentru că sunt alte cerințe, a crescut dificultatea și e nevoie de multe concursuri de pregătire. Vedem cum pornim, la ce nivel ne aflăm și apoi ne stabilim și obiective”, ne-a declarat antrenoarea Daniela Chiriac, care e și arbitru internațional. Un motiv de bucurie și mândrie e că două din gimnastele de la CSM Arad sunt componente de lot național, Sonia Ichim și Alenia Biringer numărându-se printre cele mai de perspectivă gimnaste românce:

Ichim și Biriger, la lotul național

„Sonia e în primul an al său de senioară, e în lotul național, acolo unde deja au confirmat Filiorianu și Verdeș, participante la Europene și Mondiale. De asemenea, Biringer e în primul an de juniorat, e și ea în lotul național.” Primul concurs oficial din calendarul intern e programat în luna aprilie, rezervat copiilor și micii gimnaste. CSM Arad are, însă, multe sportive ce corespund categoriilor de vârstă mai mari, începând de la prejunioare, astfel că prima competiție importantă e la Constanța, în perioada 21-24 iunie, când va avea loc Campionatul Național de junioare mici.

Pe plan internațional, cele mai importante competiții din 2018 sunt Campionatele Europene de la Guadalajara (Spania), din 1-3 iunie, Campionatele Mondiale de la Sofia (Bulgaria), din 10-16 septembrie și Jocurile Olimpice ale Tineretului, de la Buenos Aires (Argentina), programate în perioada 6-18 octombrie.

 

Sus