Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Graţie şi frumuseţe la „naţionale”: zece medalii pentru gimnastica ritmică arădeană!

Scris de: C.S.
    Marţi, 11 Octombrie 2011

Oraşul nostru s-a achitat foarte bine de organizarea Campionatelor Naţionale de gimnastică ritmică, competiţie găzduită de vineri până duminică de Sala Polivalentă.

Galerie foto

Graţia şi frumuseţea şi-au dat întâlnire la Arad, în cadrul unei competiţii de mare ţinută, care a adunat la start 105 sportive de la 13 cluburi din ţară. Vedeta „naţionalelor” a fost senioara Alexandra Piscupescu de la CS Olimpia Bucureşti, campioană în toate probele la care a concurat, individual compus, echipe şi la cele patru obiecte. Piscupescu, care a oferit la Arad un adevărat recital, a ocupat locul 17 la Mondiale şi are şanse foarte mari de a reprezenta România şi la Jocurile Olimpice de anul viitor. CSM Arad a avut în concurs 11 gimnaste, care au obţinut la final un număr de zece medalii. Echipa de junioare, în componenţa Adina Zoica, Alexandra Morar, Lorena Stog şi Flavia Micula (Damaris Pană), a devenit a doua la rând campioană naţională. Tot la categoria junioare au mai fost obţinute încă cinci medalii: Adina Zoica a fost numărul unu şi a cucerit bronzul la individual compus, panglică şi minge, dar şi argintul la cerc, iar Flavia Micula a urcat pe a treia treaptă a podiumului la cerc.

Echipa de junoare a CSM Arad, campioană naţională; Patru medalii pentru Adina Zoica

Junioarele arădene au mai obţinut alte clasări bune la individual compus sau în probele pe obiecte: Lorena Stog - locul cinci la individual compus, panglică şi măciuci, Flavia Micula - locul patru la măciuci şi locul şase la individual compus, Alexandra Morar - locul cinci la minge şi locul şapte la individual compus. La cea mai mică categorie, a III-a, CSM Arad, în componenţa Vanessa Kling, Alexandra Bock, Miriam Aioanei şi Ana-Maria Berar, a ocupat locul cinci în concursul pe echipe. Performera delegaţiei arădene a fost senioara Ştefania Chiriac, care şi-a trecut în cont patru medalii: a devenit vicecampioană naţională la individual compus şi la cerc şi medaliată cu bronz la minge şi panglică. Ştefania a fost aproape de podium şi la măciuci, unde s-a clasat pe patru. La primul an de seniorat, Diana Neag a avut o evoluţie meritorie şi doar emoţiile debutului au privat-o de medalii: locul cinci la individual compus, minge şi panglică, locul şase la măciuci şi locul şapte la cerc.

Ştefania Chiriac a excelat: vicecampioană la individual compus

La senioare s-au mai remarcat în mod deosebit Adriana Teocan de la CS Olimpia Bucureşti şi Andrada Anton de la CSU Oradea, medaliate şi ele în majoritatea probelor. Şcoala arădeană de gimnastică ritmică şi-a reconfirmat încă o dată valoarea, iar antrenoarea Daniela Chiriac şi sportivele sale merită aprecieri deosebite pentru prestaţia foarte bună de la Campionatele Naţionale. Competiţia a fost onorată de personalităţi marcante, cum ar fi Irina Deleanu, preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică sau fosta campioană olimpică şi multiplă medaliată europeană şi mondială, Simona Amânar, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică. La bunul mers al întrecerii şi-au adus contribuţia CSM Arad (director Viorel Bitang şi director-adjunct Vasile Păltineanu), Primăria Arad, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Arad şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, toate partenere în organizarea evenimentului.

Irina Deleanu, preşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică: „Mărturisesc că sunt foarte mulţumită ca după zece ani de preşedenţie să avem 105 concurente la Campionatele Naţionale. Sunt foarte fericită că am avut zece echipe la categoria a III-a, iar la maestre am avut după zece ani, pentru prima dată, 19 gimnaste în concurs. Nivelul competiţiei a fost foarte ridicat şi cred că toată lumea şi-a făcut treaba. Aradul s-a achitat foarte bine de organizare, am fost primiţi extraordinar aici, gazdele au fost exemplare, iar sala a fost frumos decorată, niciun reproş. Alexandra Piscupescu are şanse reale de a se califica la Jocurile Olimpice, va merge într-un cantonament în Rusia la sfârşitul lunii noiembrie. Ne punem toate speranţele în ea, pentru că o calificare ar fi o gură de oxigen pentru gimnastica ritmică românească.”

Simona Amânar, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Gimnastică: „Sincer, nu am mai fost de foarte mulţi ani la un concurs de gimnastică ritmică. Organizarea a fost foarte frumoasă, sperăm la cât mai mut public pe viitor, pentru că sportive de valoare avem, trebuie să ne mândrim cu ele. În ianuarie, cu ajutorul lui Dumnezeu, să sperăm că Alexandra Piscupescu va reuşi calificarea la Jocurile Olimpice. Mi-a plăcut competiţia, a fost frumoasă, iar fetele au câştigat premii, pentru copii înseamnă mult.”

Ştefania Chiriac, vicecampioană naţională la individual: „Sunt mulţumită de rezultate, dar ca de fiecare dată se putea mai bine. Spre deosebire de anii trecuţi, nivelul competiţiei a fost neaşteptat de ridicat. Sunt satisfăcută de individual compus, dar la finalele pe obiecte nu am reuşit să mă ridic la standardele pe care mi le doream. Totuşi, în final a ieşit bine şi am obţinut ceea ce am vrut. Urmează Cupa României, unde sper să am un rezultat bun şi acolo. Mă bucur că am intrat şi la facultate, urmează anii studenţiei şi vom vedea ce îmi rezervă viitorul.”

Daniela Chiriac, antrenoare gimnastică ritmică CSM Arad: „Gimnastele pe care le-am adus în competiţie s-au ridicat la nivel aşteptărilor, astfel că acea pregătire din vară, unde am muncit foarte mult, a dat roade. Ştefania s-a întrecut pe ea, a obţinut multe medalii şi cel mai important rezultat este titlul de vicecampioană la individual compus. A fost foarte motivată din punct de vedere psihic, şi-a dorit mult să facă un rezultat bun, pentru că se simţea datoare faţă de conducerea clubului şi de public. Sunt sigură că a lăsat o impresie foarte bună. Cred că ne-am creat imaginea unui club puternic, iar speranţa mea este ca aceşti copii să fie un mode pentru următoarele generaţii. Ne-am dori foarte mult un centru olimpic la Arad, pentru că avem o sală cum şi-ar dori mulţi din ţară, singura problemă e cu cadrele, pentru că ar fi nevoie de mai mulţi oameni implicaţi în pregătire”

Viorel Bitang, director Clubul Sportiv Municipal Arad: „O astfel de competiţie a avut loc în premieră la Arad, nivelul de participare a fost ridicat şi apreciat de federaţie. Împreună cu ceilalţi parteneri de organizare, am încercat să creăm toate condiţiile unei bune desfăşurări şi sper că a fost o reuşită, aprecierile au fost pozitive. Există chiar interesul de a atrage la Arad centrul olimpic. Sportivele de la CSM Arad s-au autodepăşit, de remarcat fiind titlul naţional la junioare dar şi prestaţia Ştefaniei Chiriac, care este performeră nu doar pe plan sportiv ci şi din punct de vedere al studiilor.”

Sus