Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Amalia Nicola, titlu european pentru gimnastica aerobică arădeană!

Scris de: C.S.
    Luni, 14 Noiembrie 2011

Sala Romexpo din capitală a găzduit a şaptea ediţie a Campionatelor Europene de gimnastica aerobică, competiţie încheiată duminică după - amiază. La startul întrecerii s-au aliniat juniori şi seniori din 20 din ţări.

Gimnasta Clubului Sportiv Municipal Arad, Amalia Nicola, antrenoare Andreea Toth, a obţinut o performanţă remarcabilă, devenind campioană europeană de junioare în proba de grup, alături de Alina Radu, Bianca Gorgovan, Diana Deac, Carmen Iliescu şi Premia Matei. Grupul de aur al României a câştigat clar competiţia, cu un punctaj final de 19.784, devansând cele două echipe ale Rusiei (Rusia 2 - 19.381 şi Rusia 1 - 19.334), clasate pe locurile doi şi trei. Tot la juniori, dar la individual masculin, Cristian Iordan de la CS Universitatea Arad, antrenoare Ramona Haidu, a ocupat locul cinci cu un punctaj de 19.100, după ce în calificări obţinuse locul patru.

Aur în proba de grup a junioarelor; Cristian Iordan, aproape de podium

Gimnastul arădean a fost aproape de o clasare pe podium, un alt reprezentant al României, Cristian Drăghici, cucerind bronzul în această probă, cu 19.350. Proba individuală masculină a fost dominată de gimnaşii italieni Ricardo Pentassuglia, 20.150 şi Davide Donati, 19.600, medaliaţi cu aur, respectiv argint. Aradul a mai fost reprezentat în proba de trio seniori de un alt sportiv de la CS Universitatea, Marius Petruse, care a concurat alături de Marius Gavriloaie şi Lucian Frăţiloi. De menţionat că arădeanca Ramona Haidu a avut la Europene şi calitatea de arbitru. La seniori, reprezentanţii României au obţinut două medalii de aur, prin trioul format din Valentin Mavrodineanu, Mircea Zamfir şi Petru Tolan, dar şi prin Oana Corina Constantin, la individual feminin.

Şcoala arădeană reconfirmă, după titlurile mondiale din 2010
Tot la individual feminin, Luisa Maria Pavel a ocupat locul trei, iar în proba de grup, româncele Oana Corina Constantin, Andreea Bogati, Delia Lăcătaru, Luisa Maria Pavel, Laura Andreea Cristache şi Anca Claudia Surdu s-au clasat pe locul doi. La juniori, România a mai obţinut o medalie de aur la trio, prin Alina Radu, Diana Deac şi Bianca Gorgovan, două de argint, la individual feminin prin Alina Radu şi la trio, prin Premia Matei, Lavinia Panaite şi Carmen Iliescu. Titlul european al Amaliei Nicola reconfirmă şcoala de excepţie a gimnasticii aerobice arădeane, care anul trecut s-a remarcat prin obţinerea a două titluri mondiale, obţinute în probele de grup şi echipe de Bogdan Popa de la CSM şi Cosmin Muj de la CS Universitatea, între timp ambii retraşi din activitate.

Sus