Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Adrian Jigău este invitat în caravana „Campionii României”

Scris de: C.S.
    Luni, 27 Noiembrie 2017

Astăzi, 27 noiembrie, s-a lansat și la Arad proiectul național „Campionii României în școală, liceu și universitate”.

Proiectul își propune să aducă în școli, licee și universități personalitățile sportive românești pentru a prezenta importanța sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă și pentru a inspira campionii de mâine. Obiectivul central al programului este creșterea gradului de participare activă și sistematică a copiilor din școli la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea conpetențelor sociale - spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul.

Primul pas către acest obiectiv a fost realizat la Arad, prin acțiunea de la Școala Gimnazială „Adam Nicolae” din cartierul Sinicolaul Mic. Însoțit de către directorii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Arad, Cristian Gavra şi Dan Cuedan, dar și de către inspectorul de educaţie fizică din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, Paul Barta, multiplul campion național la maraton Sorin Mîneran, le-a împărtășit elevilor din experiența lui, vorbindu-le și despre importanța practicării sportului și a educației fizice în dezvoltarea armonioasă.

Se aduc mulţumiri elevilor pentru participare dar și directorului şcolii, profesorul Florian Nincu și profesorului de educaţie fizică, Mircea Gomboș. Următoarea oprire a caravanei va fi în 7 decembrie, la Colegiul „Sabin Drăgoi”, unde invitat va fi fostul mare halterofil Adrian Jigău, acum antrenor la CS Municipal Arad, multiplu medaliat la Campionatele Mondiale si Europene dar și participant la două ediții ale Jocurilor Olimpice.

Sus