Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Regal pe tatami în acest week-end, la Polivalentă

Scris de: C.S.
    Miercuri, 06 Decembrie 2017

Iubitorii judoului din Arad au parte de un regal pe tatami, la sfârșitul acestei săptămâni, când vor avea loc Ziua Judoului Arădean (U14), etapa a IV-a la Judo Euro League Regional (U16) și Cupa „CSM Arad-Pecica” (U10 și 12).

Evenimentele au fost prefațate în cadrul unei conferințe de presă de către Silviu Turc, Arpad Nagy, Mihai Telechi (antrenori judo), Lucia Mihalache (director CSM Arad) și Ioan Coste (director CSȘ Gloria). Chiar în prima zi de concurs, 9 decembrie, se vor împlini 6 ani de când ne-a părăsit părintele judoului românesc, Mihai Botez, în amintirea căruia discipolul său Pavel Milovan va susține un moment demonstrativ. Ziua Judoului Arădean, ajunsă la a VII-a ediție, și a cincea filă a Euro League Regional vor debuta sâmbătă, la ora 9, la Sala Sporturilor „Victoria”.

Vor fi prezenți sportivi din 6 țări, alături de cele ce participă în concursul regional, Serbia, Croația, Polonia și România, mai fiind prezente cluburi din Germania și Austria. Primii 20 de sportivi din Euro League Regional vor fi premiați, etapa de la Arad fiind ultima din acest an. Duminică, în a doua zi a competiției, pe tatami își vor face apariția și cei mai mici practicanți ai judoului, ce vor concura pentru medaliile Cupei „CSM Arad-Pecica”, aflată la ediția a IX-a.

Grație organizării ireproșabile a Cupei Europei 2017, categoria U21, Aradul a primit din partea Federației Române de Judo și a forului continental, organizarea și în 2018 a unei noi etape europene. Informația a fost oferită presei de către „Pușa” Mihalache, care a adăugat că mai multe cluburi, printre care și cele arădene, vor primi din partea FRJ câte 36 de saltele ce au fost utilizate doar la competiția internațională de la Arad.

„Suntem bucuroși de acest parteneriat și de faptul că putem să punem umărul la organizarea a cât mai multor competiții în Arad. Am fost sunată de către cei de la Federația Română de Judo care doresc ca anul viitor să organizăm o altă Cupă a Europei în orașul nostru, au fost mulțumiți și impresionați de felul în care ne-am descurcat la cea din acest an. Duminică, înaintea startului competiției de la U10 și U12, vom premia și sportivii cei mai mici ai acestui sport, care deocamdată nu au competiții oficiale, dar vin la sală și practică acest sport. Cred că este un lucru bun pentru toată lumea că putem să organizăm la Arad competiții de o asemenea anvergură”, a spus Lucia Mihalache, director CS Municipal Arad.

De asemenea, profesorul Mihai Telechi a anunțat că orașul nostru va fi între 23-25 februarie 2018 gazda Campionatului Național Under 18, competiție ce va avea loc la sala „UAV-Mihai Botez”.

Sus