Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Carla Dragomir a cucerit bronzul național pe tatami

Scris de: C.S.
    Luni, 26 Februarie 2018

Aradul a găduit timp de trei zile, la sala de sport a Universității Aurel Vlaicu „Mihai Botez”, Campionatele Naționale de juniori 2 (sub 16 și 18 ani) la judo.

La startul competiției de pe tatami s-au aliniat 322 de sportivi de la 56 de cluburi din toată țara, care au luptat pentru medalii la 34 de categorii, în funcție de kilogramele de la cântarul oficial. Județul Arad a fost reprezentat de peste 30 judoka (CSS Gloria Arad, CSM Arad, Podgoria Ghioroc, CS Victoria Nădlac, Judo Club Pecica, CS Şoimii Lipova şi CS Zerind). La categoria +90 kilograme, arădeanul David Nagy, 16 ani, a câștigat cel de-al șaselea titlu național din cariera sa, el urmând să reprezinte România la Balcaniadă, între 25-27 mai, în Bosnia-Herțegovina. Judoka arădean e pregătit de profesorul Mihai Telechi și de Arpad Nagy.

Încă două judoka, aproape de podium

Cealaltă medalie arădeană a fost obținută de Carla Dragomir, la categoria -40 kilograme. Sportiva din Ghioroc, dar legitimată la CSM Arad, a luat bronzul național, în vreme ce la un meci de podium, pe locul 5, s-au clasat alte două judoka ale CSM-ului: Roxana Iosub, categoria 57 kilograme și Larisa Halic, la +70 kilograme, ambele pregătite de Dorin Drimbe și Arpad Nagy. David Turc, tot de la CSM Arad, a ocupat locul 6 la +90 de kilograme. Printre personalitățile importante prezente la Arad s-au numărat vicepreședinte Federației Române de Judo, arădeanul Dorel Căprar, Victor Bălășoiu, șeful arbitrilor români sau Florin Berceanu, antrenorul lotului olimpic de senioare.

Program încărcat și în martie

Altfel, luna martie e și ea încărcată din punct de vedere competițional. La Râmnicu Vâlcea are loc finala sub 15 ani, la Focșani, cea la sub 21 ani, în vreme ce la Zagreb, în Croația, e programată o cupă europeană. Urmează, în această săptămână, un nou concurs de verificare în Serbia, dupa care etapa finală a Campionatelor Naţionale de juniori III, de la Vâlcea.

 

Sus