Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Finală mondială şi medalii juvenile pentru kaiaciste

Scris de: C.S.
    Miercuri, 09 August 2017

Carmen Petre a avut o prestaţie lăudabilă la Campionatele Mondiale de juniori şi tineret la kaiac-canoe, competiţie desfăşurată recent în România, la Bascov.

Kaiacista de la CSM Arad, ocupantă a locului 6 la debutul la Europene, a concurat în proba junioarelor de K4, pe distanţa de 500 de metri, reuşind alături de colegele sale o calificare în finală, unde s-a clasat pe un onorabil loc 9. “O competiţie foarte puternică, la care au participat în jur de 1.200 de sportivi din 62 de ţări. Orice finală e un rezultat deosebit, atât pentru sportivă cât şi pentru club. Fetele au făcut o semifinală extraordinară şi chiar pot spune că s-au autodepăşit, pentru că puţini se aşteptau la o finală, după ce două dintre sportivele de bază au fost scoase din kaiacul de “4”, ele devenind vicecampioane mondiale la K2, 500 de metri. În cele din urmă, Carmen şi colegele sale au reuşit o finală neaşteptată, dar binemeritată. Sportiva noastră a concurat şi la K1 500, dar s-a oprit în semifinale”, ne-a declarat Gorbe Laslo, care alături de Alexandru Stoian, formează staff-ul tehnic al secţiei de kaiac-canoe la CS Municipal.

Patru medalii şi două titluri naţionale la junioare

După Mondiale au urmat alte rezultate notabile pentru kaiaciştii CSM-ului, la Campionatele Naţionale de juniori, desfăşurate tot la Bascov. Arădenii au concurat la categoria juniori I, unde s-au obţinut patru medalii, dintre care două titluri naţionale: Carmen Petre şi Natalia Ciocluţ au cucerit aurul la K2, pe distanţele de 500 şi 1000 de metri, iar perechea Alexandra Almaşi - Gabriela Cenădan s-a ales cu bronzul în aceleaşi probe. În fine, Ioan Sabău s-a clasat pe locul 4 la K1, 500 de metri. Urmează Campionatele Naţionale de dragon, din perioada 25-27 august, urmate de Campionatele Naţionale de seniori la kaiac-canoe, până pe 3 septembrie, cu selecţii pentru Petre şi Ciocluţ la lotul naţional de tineret şi pentru Sabău, la lotul de juniori.

 

 

 

 

Sus