Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

România e în semifinale, iar Dodean are medalie europeană!

Scris de: C.S.
    Vineri, 15 Septembrie 2017

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României a dispus, astăzi, cu 3-0 de Portugalia, într-un meci contând pentru sferturile de finală ale Campionatului European pe echipe din Luxemburg.

În confruntarea încheiată de doar câteva minute, arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, locul 47 în lume şi a 13-a jucătoare a Europei, a deschis drumul spre semifinale şi implicit spre medalia continentală , cu un meci de zile mari, împotriva numărului 1 al lusitanelor, chinezoaica Yu Fu, dublă vicecampioană europeană de simplu – în 2015 şi 2016, acum pe locul 39 mondial. Condusă cu 1-0, Dodean a revenit spectaculos şi a câştigat următoarele două seturi, la 7 şi la 6, impresionând în primul rând din punct de vedere tactic. Valoroasa asiatică nu a cedat şi a egalat la seturi, câştigând la 5, pentru ca decisivul să fie cu adevărat dramatic. Condusă cu 1-5 şi 6-9, arădeanca a reuşit să revină incredibil în meci, câştigând cinci meci la rând şi impunându-se la 9. Victorie extrem de preţioasă atât pentru Daniela Dodean (CSM Arad) cât şi pentru naţionala României, care e neînvinsă, până acum, la Campionatul European!
Victorie împotriva vicecampioanei continentale
A urmat la masă liderul naţionalei noastre, constănţeanca Eliza Samara, locul 28 mondial şi pe 6 în Europa, care a câştigat tot cu 3-2 (-6, 4, 3, -11, 9) la seturi, şi ea la 9 în setul decisiv, împotriva lui Shao Jieni, a 85-a jucătoare a lumii. Ultimul meci al înfruntării a fost mai mult un antrenament al mezinei Bernadette Szocs, aflată pe poziţia a 54-a mondială, care nu a avut nici un fel de probleme în faţa Leilei Oliveira, 3-0 la seturi (2, 4, 7). Cu trei victorii clare în grupa de la European, împotriva Olandei, Cehiei şi Luxemburgului şi una în sferturi, categorică cu Portugalia – reprezentativă cu două chinezoaice în lot – “tricolorele” au asigurată medalia de bronz. Însă nu vor să se oprească aici: mâine urmează semifinala cu Rusia, învingătoare cu 3-1 în faţa Ungariei, ocazie de a demonstra încă o dată forţa tenisului de masă românesc.
România - Rusia, sâmbătă, în semifinale!
Dodean, Samara şi Szocs ţintesc a noua finală continentală pentru România, din istoria Campionatelor Europene, doar trei fiind câştigate de “tricolore”, ultima în 2005. Ar fi frumos, ca după 12 ani, să ne putem bucura iar de un titlu european, dar şi medalia e deja o performanţă de excepţie, tot mai rar întâlnită în sportul românesc de echipă. În cealaltă semifinală a Europenelor se înfruntă Olanda, 3-2 în sfertul de finală cu Austria şi Germania, 3-0 cu Polonia, nemţoaicele fiind şi în acest an mari favorite la aurul european, avându-le în componenţă pe chinezoaicele Han Ying şi Shan Xiaona.

Sus