Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

România a distrus Rusia, iar aurul european e aproape!

Scris de: C.S.
    Sâmbătă, 16 Septembrie 2017

Reprezentativa feminină de tenis de masă a României s-a calificat astăzi, în stil mare, în finala Campionatelor Europene pe echipe din Luxemburg!

După 3-0 în sferturi cu Portugalia, victorie care le-a asigurat deja medalia continentală, “tricolorele” au spulberat în semifinale Rusia, scor tot 3-0 la general, după o nouă demonstraţie de forţă a fetelor pregătite de Viorel Filimon. Numărul 1 al naţionalei noastre, Eliza Samara, a avut ceva emoţii cu Yana Noskova, 3-2 la seturi (9,-6,-1,7,6), pentru ca în al doilea meci, arădeanca Daniela Dodean-Monteiro să facă un meci perfect şi să nu îi dea nici o şansă liderului rusoaicelor, Polina Mikhailova, 3-0 (6,7,9). Încă o victorie mare la European a jucătoarei de la CSM Arad, care după ce ieri s-a impus cu 3-2 în faţa vicecampioanei continentale Yu Fu, acum a spulberat una din cele mai bune apărătoare din Europa, care până acum câştigase tot la această ediţie! În ultimul meci al semifinalei, Bernadette Szocs şi-a făcut foarte bine treaba, revenind de la 0-1 la seturi şi câştigând apoi cu 3-1 (-15,11,7,5).
Dodean, în formă maximă în semifinală
În cealaltă semifinală, campioana “en-titre” Germania, cu trei chinezoaice naturalizate în lot, a întors fabulos soarta meciului, câştigând cu 3-2 la general, după ce la un moment dat Olanda avea 2-1 la meciuri şi 2-0 la seturi în meciul patru! Finala dintre Germania şi România se joacă duminică, ora 15 şi va fi transmisă în direct de TVR 2. Nemţoaicele, practic o naţională made in China, au un important ascendent moral asupra fetelor noastre, câştigând ultimele două finale europene cu România, 3-1 în 2013 şi 3-0 în 2015. Cu Han Ying în efectiv, numărul 9 mondial şi prima jucătoare a Europei, secondată de conaţioala Shaona Xian, şi ea una din cele mai redutabile jucătoare a lumii, Germania porneşte şi mâine din postură de mare favorită.
Spargeţi şi zidul chinezo-german!
Eliza Samara, Daniela Dodean-Monteiro, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Irina Ciobanu sunt pregătite, însă, să dea marea lovitură şi să scrie cu adevărat istorie. Generaţia minunată a României râvneşte de mai bine de un deceniu la aur, iar chinezoaicele au arătat destule slăbiciuni la această ediţie a Europenelor, mai ales în semifinala cu Olanda. De nouă ori finalistă în istorie, România a mai pierdut de două ori în ultimul act al Europenelor în faţa Olandei, în 2010 şi 2011, dar e demult campioana morală a continentului, batavele având şi ele la acea vreme două chinezoaice de top în lot. Va fi a cincea încercare a României, în ultimii şapte ani, de a pune mâna pe trofeul european, ultimul succes tricolor datând de 12 ani, din 2005.

Sus