Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Eliza Samara: ”Vreau din nou aur european, alături de Dana! ”

Scris de: C.S.
    Duminică, 10 Decembrie 2017

Campioana europeană la tenis de masă, Elizabeta Samara, a cucerit sâmbătă Cupa României la senioare.

Constănțeanca ce joacă pentru CSA Steaua a defilat la Arad, triumfând fără să piardă vreun set! Samara a surprins nu doar prin valoarea sa de nivel mondial incontestabilă, dar și prin modestie și seriozitate, calități atât de necesare unei mari campioane.

-Eliza, trofeu scontat pentru tine, aici, la Arad.

- Da, pot spune că au fost totuși meciuri bune de pregătire, un antrenament foarte util. A fost ultimul turneu al meu din 2017 și vroiam să îl închei cu brio. Mi-am impus obiectivul de a nu pierde nici un set și mă bucur că am reușit. E primul trofeu pentru Steaua!

- Cum ai caracteriza nivelul competiției?

- Nu știu dacă a fost chiar un nivel ridicat, mai ales că nu au venit nici junioarele de la lotul national. Dar eu am veniti aici să joc și să îmi fac treaba, mă bucur că am reușit și că am câștigat.

- Știu că Aradul îți este drag. Cum te-ai simțit aici?

- De fiecare dată când vin aici mă simt foarte bine, mai ales că mă știu cu Dana de când eram mică, iar pe Pușa o cunosc din 2008, de la Jocurile Olimpice. Am păstrat, de atunci, o prietenie frumoasă și sinceră și chiar dacă nu ne întâlnim foarte des, tot la 2-3 zile ne dăm mesaje sau vorbim la telefon. Mereu căutăm să ne întâlnim cât de des se poate.

- Cum a fost 2017 pentru tine, mulțumită de rezultate?

- Am început acest an foarte rău, cu operație la menisc în luna ianuarie, după care a trebuit să stau o lună și jumătate pe margine. Nu mi-a fost deloc ușor, pentru că mă gândeam tot timpul cum să revin mai repede în circuit. Îmi doream foarte mult să joc la Europene, tot la asta mă gândeam. Am jucat până la urmă și la Mondiale, unde am avut o clasare în primele 16, cu Dana, iar apoi a venit acest superb titlu european cu echipa. Pot spune că a fost un an foarte bun, poate la fel ca și cel din 2015, când deveneam campioană europeană la simplu.

- Când poate fi oprită supremația chinezoaicelor?

- E greu de tot cu ele, suntem încă departe sau poate e prea mult spus, cert e că au acea minge în plus și fac mereu altceva atunci când te aștepți mai puțin. Dar ne pregătim și noi foarte bine și încercăm să fim la nivelul lor, vom vedea ce va fi în următorii ani.

- Ce îți propui în 2018, obiective importante?

- În primul rând să încep anul sănătoasă, fără accidentări. Obiective sunt destule, la Mondialul pe echipe sau la Europene, unde îmi propun aur atât la simplu, dar mai ales la dublu, alături de Dana Dodean. Mai sunt și meciuri de Champions League, plus cele din liga poloneză, deci am multă treabă și în 2018.

 

 

 

 

Sus