Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

CSM Arad și-a tăiat partea leului la Gala Sportului Arădean

Scris de: C.S.
    Miercuri, 20 Decembrie 2017

Ajunsă la ediția a 11-a, Gala Sportului Arădean - eveniment organizat de Primărie - a avut loc în acest an la Atrium Mall, gazdă devenită deja tradițională.

Performerii lui 2017 au fost premiați în această seară în fața a doar câtorva zeci de arădeni, și aceștia sportivi, antrenori, conducători de club sau reprezentanți ai familiilor.

Prinşi în pregătire sau chiar la competiții, majoritatea sportivilor nu au putut onora gala, doar cinci din Top 10 fiind prezenți pe scena de la Mall, unde și-au primit premiile: Francesca Morar, Zsofia Meszar, Luciana Condurache, Daniela Gărgar şi Gabriel Bocşer.

Cei care au oficiat festivitatea de premiere au fost primarul Gheorghe Falcă, viceprimarul Călin Bibarţ și consilierii judeţeni Ovidiu Moşneag şi Răzvan Cadar.

CSM Arad și-a tăiat și în acest an partea leului, având trei sportive în primii zece ai anului: jucătoarea de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro, campioană europeană cu naționala României și halterofilele Luciana Condurache și Daniela Gărgar, ambele cu câte două titluri europene și un argint continental în cont, la categoriile sub 17, respectiv sub 15 ani.

Condurache și Gărgar și-au ridicat personal premiile, în vreme ce premiul Danei a fost ridicat de fratele și antrenorul acesteia, Cristian Dodean. De punctat că jucătoarea noastră a avut meci chiar aseară, în Liga Campioanelor, calificându-se cu echipa sa în sferturile competiției.

De asemenea, talentata pistolară Daria Haristiade, multiplă campioană națională și deja o mare speranță olimpică a tirului românesc, dar și tenismenul Marius Copil, intrat în premieră în Top 100 ATP, au fost nominalizați la categoria premiilor speciale. De menționat că Daria, deși întoarsă de foarte puțin timp de la București, unde a concurat cu succes la o etapă de Naționale, a fost prezentă pentru a-și ridica premiul.

CS Municipal a avut o nominalizare și la categoria laureații anului, prin gimnasta Sonia Ichim, multiplă campioană națională, și ea o mare speranță a gimnasticii ritmice românești.

Bursa Eugen Roman a revenit tot unei sportive a CSM-ului: Angela Morar, tenis de masă, în vreme ce antrenorul secției de haltere, Adrian Jigău, a fost premiat la categoria descoperitori de talente. Nu a fost uitat nici Sorin Babii, președinte al Federației Române de Tir Sportiv, premiat pentru întreaga carieră.

Trei sportive a CSM-ului, în Top 5! Dodean, din nou pe podium

Mai jos vă prezentăm cele 11 categorii de premii, cu performerii fiecărei categorii în parte:

Premii speciale: Experienţa Multisport; Şah Club Vados; Asociaţia Judeţeană de Fotbal; Banzai Karate; Marius Copil, tenis, CS Municipal; Marius Bodea, pescuit sportiv; Alexia Băşcărău, înot, CSŞ Gloria; Vlad Păcurar, ciclism, Sport Competition; Robert Mureşan, motociclism, Las Vegas Racing Team; Daria Haristiade, tir, CS Municipal, Adrian Meseşan, karate, Tiger Club Karate, Sorin Mîneran, atletism, CS Universitatea.

Laureaţii anului: George Ienciu, kaiac, CSŞ Gloria; Sonia Ichim, gimnastică ritmică, CS Municipal şi Luca Kunszabo, judo, CS Universitatea.

Bursa Eugen Roman: Angela Morar, tenis de masă, CS Municipal.

Descoperitori de talente: Adrian Jigău, haltere, CS Municipal şi Sebastian Lucaci, înot, CSŞ Gloria.

Pentru întreaga carieră: Sorin Babii, tir, CS Municipal şi Francisc Tisza, fotbal, CS Atletico.

Antrenorul anului: Gheorghe Biriş, haltere, CS AMEFA.

Managerul anului: Ovidiu Şerban, preşedinte CS Universitatea.

Clubul anului: CS Universitatea.

Echipa anului: CS Astra Arad, lupte greco-romane.

Şi în acest an ierarhia primilor zece sportivi ai Aradului a fost stabilită ţinându-se cont strict de rezultatele internaţionale, conform punctajelor stabilite de metodologia MTS.

Primii 10 sportivi ai Aradului în 2017:

1.Dumitru Captari, haltere, CS AMEFA

2.Gabriel Bocşer, gimnastică aerobică, CS Universitatea

3.Daniela Dodean, tenis de masă, CS Municipal

4.Luciana Condurache, haltere, CS Municipal şi Daniela Gărgar, haltere, CS Municipal

6.Cristina Simion, atletism, CS Universitatea

7.Mihai Mihuţ, lupte greco-romane, CS Astra

8.Francesca Morar, gimnastică aerobică, CS Universitatea şi Zsofia Meszar, gimnastică aerobică, CS Universitatea

10.Mădălina Florea, atletism, CS Universitatea.

Sus