Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

România şi-a câştigat grupa de la Mondial şi e în sferturi!

Scris de: C.S.
    Miercuri, 02 Mai 2018

Naţionala feminină de tenis de masă a României - cu Eliza Samara, Bernadette Szocs şi arădeanca de la CSM, Daniela Dodean-Monteiro, în prim-plan, scrie o nouă pagină de istorie, de această dată la Campionatul Mondial pe echipe de la Halmstad (Suedia).

Tricolorele au debutat cu dreptul în grupa C, 3-1 cu Cehia (Samara 2 şi Szocs, Dodean învinsă de Karin Adamkova, 2-3), apoi a urmat un meci straniu, cu Olanda, în care arbitrul a “penalizat” delegaţia noastră pentru o eroare la foaia de joc (n.n. ca urmare a unei modificări aduse regulamentului la şedinţa tehnică dinaintea Mondialului), astfel încât antrenorul Viorel Filimon nu a putut conta pe Samara şi Szocs. În aceste condiţii, la România au jucat Dodean, care a şi obţinut singurul punct al nostru, 3-0 la seturi (7, 6, 4) cu Kim Vermaas, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu. S-a terminat 3-1 pentru batave şi calificarea în faza următoare era pusă în pericol.

Doar că româncele s-au mobilizat extraordinar şi au reuşit, apoi, să predea o lecţie adversarelor, două dintre ele naţionale asiatice de top mondial: 3-1 cu Polonia (Samara 2 şi Szocs, Dodean înfrângere la Li Qian, 2-3), 3-0 cu Taiwan - nimeni alta decât locul 3 în lume! - şi 3-1 cu redutabila selecţionată a Coreeei de Nord. În prima dispută, punctele victoriei au fost aduse, pe rând, de Samara, Szocs şi Dodean-Monteiro, 3-1 cu Liu Hsing-Yin, în timp ce în disputa cu coreencele au punctat Samara 2 şi Szocs, Dodean fiind învinsă cu 1-3 la seturi de Kim Nam Hae.

Campioană europeană en-titre, România a câştigat grupa C a Mondialului, cu 9 puncte, urmată de Coreea de Nord, 9 puncte, Taiwan, 8 puncte, Olanda, 7 puncte, Polonia, 6 puncte, Cehia, 6 puncte. Reprezentativa ţării noastre este singura echipă europeană ce s-a calificat direct în sferturi, alături de China, Japonia şi Coreea de Sud, câştigătoare a celorlaltor trei grupe.

Mai mult decât atât, România speră acum la calificarea în semifinale şi la medalia mondială, deşi nu a fost chiar norocoasă la tragerea la sorţi: urmează să înfrunte, în sferturi, câştigătoarea disputei din optimi, dintre Taiwan şi Hong Kong.

Sus