Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Surprize plăcute pentru CSM Arad, în finalele juniorilor

Scris de: C.S.
    Luni, 05 Februarie 2018

CS Municipal se află în top, după primele două zile ale finalei Campionatului Național de aer comprimat.

Competiția e în plină desfășurare la poligonul Sorin Babii din Arad, acolo unde președintele Federației, ce dă și numele poligonului, alături de directorul CSM Arad, Lucia Mihalache, au supervizat întrecerea, iar la final au acordat diplomele și medaliile, în cadrul festivității de premiere. Primii care și-au disputat finalele au fost juniorii, iar tinerii pistolari arădeni s-au ridicat din nou la înălțime. Mai întâi, în prima zi, cea de duminică, Daria Haristiade și Casian Codrean au câștigat proba de mixt (probă olimpică), în vreme ce argintul i-a revenit altei perechi de la CSM, formată din Iulia Bagi și Luca Joldea, marile surprize ale finalelor individuale. La doar 13 ani, vârstă care corespunde categoriei juniori III și debutantă la acest nivel, Iulia Bagi a câștigat, astăzi, finala probei junioarelor, cu 234,3 puncte, devansându-le pe Maria Ionescu, de la CSM Brașov, 232,1 puncte și pe Daria Haristiade - antrenor Mircea Budurișan - speranță olimpică a CSM Arad, 210,4 puncte. Succesul Iuliei a fost gestionat cu mari emoții de antrenoarea sa, Monica Toth, căreia la final i-au dat lacrimile.
Lacrimile bucuriei: Bagi și Joldea, marile surprize!
Lacrimi de bucurie și satisfacție, că tânăra sa elevă a reușit o performanță nesperată, dar atât de meritată și frumoasă. În finala de aer comprimat a junioarelor au mai concurat alte două pistolare arădence: Andrada Gheocel, locul 4, cu 185,7 puncte și o altă merituoasă debutantă, Camelia Madosa, locul 6, cu 146 puncte. În concursul pe echipe, CSM Arad a cucerit aurul, în componența Daria Haristiade, Iulia Bagi și Andrada Gheocel. La juniori, favoritul Casian Codrean, de la CSM Arad, sportiv pregătit de Gheorghe Pop, a câștigat detașat finala de astăzi, cu 235,9 puncte, urmat în clasament de Vlad Andrei, legitimat la Dinamo, 231,7 puncte și surpriza ultimului act, debutantul într-o finală a juniorilor, Luca Joldea – 13 ani, junior III – care a cucerit bronzul cu 212,7 puncte. Luca a fost susținut în finală și de tatăl său, de asemenea sportiv și el, urmând să tragă joi, în proba seniorilor. În finală, CSM Arad a mai fost reprezentat de Alexandru Pîrvulescu, locul 8.
Bilanț excelent pentru CS Municipal Arad
În concursul pe echipe, CSM Arad a ocupat locul doi, cucerind astfel argintul în formula: Casian Codrean, Luca Joldea și Csaba Leszay, cel din urmă nepotul fostei mari jucătoare de tenis de masă, acum antrenoare la CS Municipal, Magdalena Leszay. Cu un bilanț de opt medalii în finalele de pistol aer comprimat a juniorilor, dintre care patru de aur, două de argint și două de bronz, pistolarii arădeni au cam făcut legea în poligon. Aprecieri merită atât ei, cât și antrenorii Monica Toth, Gheorghe Pop și Mircea Budurișan. Mâine e ziua finalei de pușcă, unde Aradul nu are reprezentanți, după care miercuri și joi avem iar emoții, în finalele seniorilor, la mixt, individual și pe echipe. Să mai amintim că pentru Codrean și Haristiade, finalele sunt o repetiție benefică înaintea principalei competiții majore a începutului de an, Campionatele Europene de la Gyor, de la sfârșitul lunii februarie. Daria va încerca să se și califice la Jocurile Olimpice ale Tineretului European, în cadrul unei competiții care va preceda întrecerea continentală.

Sus