Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Casian Codrean: „Îmi propun să câștig la Europene!”

Scris de: C.S.
    Marţi, 06 Februarie 2018

Cel mai bun pistolar arădean al momentului, Casian Codrean, își reconfirmă valoarea la finala Campionatului Național de aer comprimat, de la Arad.

Sportivul de la CS Municipal, pregătit de antrenorul Gheorghe Pop, a câștigat detașat aurul în proba juniorilor și la mixt, alături de o altă mare speranță a tirului arădean, Daria Haristiade, iar în echipă cu doi juniori III, Luca Joldea și Csaba Leszay, a obținut argintul. Pistolarul CSM-ului va încerca să repete rezultatele și în finalele seniorilor, programate miercuri și joi în poligonul „Sorin Babii” , pentru a face o ultimă repetiție benefică în vederea Europenelor de la Gyor, competiție programată la sfârșitul lunii februarie. Casian nu este mulțumit total de cifrele de la Naționale, pe care știe că trebuie să le îmbunătățească la întrecerea continentală, pentru a emite pretenții la o clasare fruntașă:

„A fost bine la juniori, cu toate că cifra e puțin cam slabă și știu că se poate și mai bine, dar sper că m-am păstrat pentru Europene. Acolo îmi propun să mă calific, în primă fază, în finala probei, pentru ca apoi, de ce nu, să o și câștig. Am nevoie de un total de 570-575 puncte, cu 2-4 puncte mai mult față de ce am tras în finala națională. Nu am reușit să particip la turnee internaționale, pentru că sunt ocupat și cu Bacalaureatul, dar m-am pregătit bine acasă și sunt sigur că pot progresa în perioada următoare. În ceea ce privește finalele seniorilor, vreau trei locuri 1, să fie mai bine ca la juniori!”

Casian Codrean are obiective importante în acest an, dar gândul îi zboară și la marele vis, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Obiectiv greu, dar nu imposibil de atins, pentru juniorul de la CSM Arad: „În acest an îmi propun să ajung și la Europenele de glonț și să câștig cât mai multe competiții în afara țării. Evident, că la fel ca orice alt sportiv, visez și îmi doresc să mă calific la Jocurile Olimpice. Nu e un drum chiar atât de lung până acolo, dar trebuie să fiu foarte atent și să îmi fac treaba, să nu îmi scape lucrurile importante. Pentru un loc cotă la Tokyo, e nevoie de o clasare în primii 8 la Europene și Mondiale.”

Sus