Articole importante

Contact

Adresa: Str. Lucian Blaga
Nr. 20, 310023, Arad
Telefon: 0040 257 280347
Fax: 0040 257 270956
E-mail: csm.arad@mts.ro

Doi kaiaciști ai CSM-ului se pregătesc la lotul național

Scris de: admin
    Miercuri, 24 Februarie 2016

Vremea încă rece îi împiedică pe kaiaciști să iasă pe Mureș, pentru a-și desfășura antrenamentele specifice, dar pe perioada iernii există varianta bac-ului de pregătire pentru kaiac-canoe de la baza Constructorul.

Sezonul începe în primăvară, iar prima competiție e Cupa Timișoara, programată în perioada 1-3 aprilie. Altfel, doi kaiaciști de la CSM sunt în pregătire cu lotul național: „Petre Carmen și Ioan Sabău sunt la Bascov Budeasa, unde se pregătesc încă de anul trecut alături de lotul național de juniori 1. Deocamdată ne pregătim la bac, dar odată cu încălzirea vremii ieșim încet pe Mureș. Avem timp suficient, pentru că abia în 13-14 mai avem prima competiție majoră la juniori. Pe cei doi de la lot o să îi înscriu și la seniori, ei încep ceva mai devreme sezonul, în aprilie “, ne-a declarat Gorbe Laslo, antrenor al secției de kaiac-canoe la CSM Arad. Petre și Sabău au chiar șanse de a participa la competițiile internaționale majore, dar totul va depinde de evoluția lor la seniori. Important e că România va găzdui anul viitor Campionatele Mondiale pentru juniori și tineret, eveniment la care CSM Arad speră să fie reprezentat măcar de un sportiv.

 

Selecțiile continuă și în acest an

Altfel, părinții care sunt interesați să își înscrie copiii la kaiac-canoe sunt așteptați la bac-ul de la Constructorul: „În acest moment avem activi, cu tot cu kaiac și dragon boat, în jur de 20 de sportivi. Continuăm și în acest an selecțiile, voi merge în școli, chiar am deja în pregătire câțiva începători și cadeți. Pentru cei interesați de înscrieri, ne pot găsi, pe mine și pe colegul meu de la CSM Arad, Alexandru Stoian, la bac-ul de la Constructorul, în fiecare zi între orele 15 și 19, sau mă pot suna (telef.0752432313, Gorbe Laslo). Vreau să atragem cât mai mulți copii spre acest frumos sport, suntem născuți pe malul Mureșului, iar cine urcă în barcă nu mai renunță! “, încheie Gorbe Laslo, unul dintre puținii antrenori care duc mai departe tradiția kaiacului arădean.

 

 

 

Sus